Skip to main content

NAOS

Fusion tango/jazz

NAOS - de muzikale droom van oprichtster/bandoneoniste Simone van der Weerden. Een project waar tango en jazz samenkomen op een geheel eigen wijze. Als bandoneoniste heeft Simone zich jaren in de tango verdiept maar ging uiteindelijk op zoek naar haar eigen stem. Een van haar doelen is om een ander licht op dit onbekende instrument te laten schijnen. Ze vroeg drie geweldige jazz musici om samen met haar de band NAOS te vormen en daarmee begon het zoeken naar connecties tussen deze twee werelden. Ze liet zich inspireren door de musici in haar band en haar tango vocabulaire. Hier vloeiden tijdens de eerste lockdown verschillende eigen composities en arrangementen uit wat uiteindelijk heeft geleid tot het debuut album: In between the lines. Een vernieuwend album waarbij de wringende tango klanken hand in hand gaan met jazz. Geïnspireerd door de samenwerking van Astor Piazzolla en Gary Burton is het kwartet voor enkele nummers uitgebreid met vibrafonist Vincent Houdijk en violist Gustavo Cabrera. Deze uitbreiding voegt nog meer lagen en kleuren aan de band toe en samen gaan ze helemaal los.
NAOS bestaat stuk voor stuk uit zeer getalenteerde en veelzijdige muzikanten die naast hun jazz achtergrond ook in verschillende andere stijlen thuiszijn. Dit maakt de muzikale mogelijkheden van deze band heel breed en hierdoor blijven zij elkaar inspireren. De musici komen uit Nederland, België, Duitsland en Argentinië en hebben elkaar ontmoet in Rotterdam waar de band is ontstaan.
Verwacht een ongewone cross-over waar de grens wordt opgezocht tussen tango en jazz.

NAOS bestaat uit:
Simone van der Weerden - bandoneon
Franz von Chossy - piano
Thomas Pol - contrabas
Matthias de Waele - drums
Gustavo Cabrera - viool
(gast) Vincent Houdijk - vibrafoon

ROFFA TANGO TRIO

De gepassioneerde muzikanten Simone van der Weerden (bandoneon), Anke Steenbeke (piano) en Alexander Vocking (contrabas) vormen samen het dynamische Roffa Tango Trio. Dit getalenteerde ensemble is vastbesloten om frisse invloeden in de wereld van de tango te brengen, om zo het genre te blijven vernieuwen.
Met invloeden uit een rijke variatie aan muziekgenres, waaronder klassiek, jazz, tango nuevo en traditionele tango, heeft het trio hun eigen unieke muzikale stijl gecreëerd. Ze zijn beïnvloed door gerenommeerde componisten zoals Astor Piazzolla, Diego Schissi, Gustavo Beytelmann en anderen, en hebben zich gewaagd aan het componeren van hun eigen originele composities. Met dit innovatieve repertoire doorbreken ze de traditionele tango-stereotypen en weten ze een breed publiek te boeien.
Naast hun vele optredens in heel Europa bereikte het Roffa Tango Trio een opmerkelijke mijlpaal door op te treden tijdens de 'Cumbre Mundial del Tango' in Buenos Aires, een hoogtepunt in hun muzikale reis. Hun uitzonderlijke talent werd ook erkend toen ze in 2016 de Supernova competitie op 'Klara Radio' in België wonnen. Het succes van het trio strekte zich uit tot een uitverkocht optreden in het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam en een gedenkwaardige verschijning in het bekende Nederlandse televisieprogramma 'Podium Witteman'.
De naam "Roffa" is straattaal voor Rotterdam, een stad die een bron van inspiratie vormt voor het trio vanwege haar rauwe en vernieuwende energie. Rotterdam is een stad van contrasten, waar het oude naadloos samengaat met het moderne. Het is ook de stad waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten tijdens hun studie aan het Codarts Conservatorium in 2013, wat het begin markeerde van hun opmerkelijke muzikale reis.

LOCOSLINDOS TANGO QUINTET

Powerful, young tango

LocosLindos is a fresh tango quintet playing a wide repertoire of tango with 5 very enthousiastic, young tango musicians. The quintet was found in 2010 when the musicians met at the Argentinian Tango Departmant of the Codarts Conservatory of Rotterdam. Their shared passion for tango was a great start for their musical adventure.

The repertoire of LocosLindos is mainly focused on the style of the renowned quintets of Astor Piazzolla and Horacio Salgán but they also plays old style tangos for dancers and more modern tango music. They also make their own arrangements and have own compositions.

Their latest album Piazzolla & Salgán has been released in 2019

Line-up:
Violin – Ruzana Tsymbalova
Bandoneon – Simone van der Weerden
Piano – Anke Steenbeke
Electric guitar – Tim Panman
Double bass – Alexander Vocking

Beytelmann & Van Der Weerden Duo

Argentine Tango - the meeting of two generations

Gustavo Beytelmann brengt de jazz naar de tango kopte Trouw. Jazz- en tangomuziek hebben een vergelijkbare achtergrond. Astor Piazzolla maakte met zijn ‘nieuwe tango’ de tango jazzier. De in Parijs woonachtige (film-)componist en pianist Gustavo Beytelmann (1945) speelde met jazzmusici als Lee Konitz en Michel Portal en hij begeleidde Piazzolla op diens Europese tour. Met zijn eigen trio brengt hij de tango met de tegendraadse ritmes van de oude tango en met die vloeiende melodieën van de tango nuevo. Hij brengt niet de tango naar de jazz, wel de jazz naar de tango; op imposante wijze. En hij geeft daarbij de bandoneonist graag de ruimte.
Simone van der Weerden studeerde met een 9 in 2014 af. Ze stapte van het conservatorium in Tilburg over naar hét tango-conservatorium in Europa, Codarts Rotterdam. Deze bandoneoniste is sindsdien in tal van formaties actief en zoekt permanent naar nieuwe, hedendaagse invloeden. Die vernieuwingsdrift kenmerkt haar stijl, altijd uitdagend en een eigentijds verhaal vertellend.
Deze tango nestor en zijn muzikale muze voelen elkaar immers feilloos aan. Zij weten elkaar te inspireren.